MUCİZEVİ BİR BESİN: KEÇİBOYNUZU UNU

Tam bir sağlık dostu olan keçiboynuzunu denediniz mi? Harnup olarak da bilinen keçiboynuzu, son derece faydalı bir besindir. Keçiboynuzu baklagiller familyasına aittir. Hemen hemen her yerde yetişmektedir ama özellikle Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü coğrafyalarda daha verimli bir sonuç elde edilmektedir. Keçiboynuzu yüzyıllardır ilaç olarak kullanılan bir şifa kaynağıdır. En eski tarihinin, dört bin yıl öncesine dek uzandığı bilinmektedir. Keçiboynuzundan genellikle, pekmez üretilmektedir ve bilinmeyen daha birçok üretim alanı bulunmaktadır: Bunlardan birisi de “keçiboynuzu unu” dur… Daha sağlıklı bir yaşam için, mutfağınızda kullanabileceğiniz keçiboynuzu unu mucizesi ile tanışın!

“Keçiboynuzu unu” ya da diğer adıyla “keçiboynuzu tozu”; keçiboynuzunun öğütülüp doğrudan toz haline getirilmesi ile yapılmaktadır. Bu un, tam bir enerji deposudur ve çoğunlukla halk arasında kansızlığa iyi gelmesi ile bilinmektedir. Kullanım alanı oldukça geniştir. Daha çok, rafine şeker yerine tatlılarda kullanılmaktadır. Bu undan sağlıklı, sıcacık ve birbirinden lezzetli kekler ya da kurabiyeler yapabilirsiniz... Artık her yerde bulabileceğiniz bu toz ne işe yarıyor gelin hep birlikte bakalım:

 

Peki, Keçiboynuzu Ununun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

  • Keçiboynuzu unu, besin değeri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Vücudunuza bol bol protein, magnezyum, fosfor ve çinko gibi mineraller ile A, B, D ve E vitaminlerinin depolanmasını sağlamaktadır.
  • Sindirim sisteminizin sağlıklı bir şekilde çalışmasına olanak tanır ve özellikle midenizin kuvvetlenmesine destek sağlamaktadır.
  • Keçiboynuzu unu hazımsızlığa iyi gelmektedir. Bu sayede mide rahatsızlıklarınızı iyileştirir.
  • Vücudunuzdaki kolesterol dengesini kontrol altına almaktadır.
  • Kolesterolden arındırması sayesinde, kalp ve damar sağlığınızı korumaktadır.

Keçiboynuzu ununun faydaları saymakla bitmez… Bunlar dışında içerdiği vitamin ve mineral deposu sayesinde; vücudunuzda soğuk algınlığı riskini azaltmaktadır, yüksek oranda kalsiyum içerdiğinden kemiklerin gelişimini destekleyip kemik erimesini engellemektedir. Karaciğer ve bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır, vücudunuza yüksek oranda enerji verir, diyabet ve obeziteye destek vermektedir. Kilo vermek isteyenler için keçiboynuzu tozu doğru bir seçim olacaktır!

Sonuç olarak keçiboynuzu herkesin severek tüketebileceği lezzetli bir besindir. Sağlık için bilinen herhangi bir zararı da yoktur. Bu şifa kaynağından yapılan lezzetli ürünlerimizi, sizler de deneyin!

PAYLAŞ: